Pia Hedström


Adress: Lilla Ekehöjdsgatan 8
Postadress: 426 68 Västra Frölunda
Mobiltelefon: 0733-321005
Hemsida: www.piahedstrom.com
E-post:

Pia Hedström är född i Kapstaden 1960 men uppvuxen i Stockholm och utbildade sig vid bl.a. Konsthögskolan Valand i Göteborg 1984-92 och Konstfackskolan i Stockholm 1983-84.

Hedström bor och arbetar i Göteborg.

Pia Hedströms separatutställningar innefattar bl.a. Galleri Konstepidemin i Göteborg, Galleri Sagoy i Malmö, Galleri Jeanette Ölund i Borås, Galleri Anders Lundmark i Stockholm, Galleri Oijens och Galleri Mors Mössa i Göteborg. Men också kommunala konsthallar som Ahlbergshallen i Östersund, Hamnmagasinet i Varberg och Vitehall i Kungsbacka. Bland grupputställningar återfinns Reims i Frankrike, Lokstallet i Strömstad, Konstnärshuset i Stockholm, Ronneby Konsthall, Form och design center i Malmö, Fornborgen Uppsala slott och större utomhusutställningar som Kulturkalaset i Göteborg, Marsvinsholms skulpturutställning i Skåne och Lysekils Konstbiennal.

Pia Hedström har utfört ett flertal konstnärliga utsmyckningar runt om i landet med beställare som Statens Konstråd samt ett drygt tiotal kommuner och privata fastighets- och bostadsbolag som Skanska och Eklandia Ab .

Hedström är bl.a. representerad vid Göteborgs Konstmuseum, Vetlanda museum, Statens Konstråd, Bohusläns, Jönköpings, Västerbottens och Jämtlands Landsting, Apoteksbolaget. Göteborgs, Katrineholms, Kumla, Linköpings, Örnsköldsviks, Örebro och Kungsbacka kommuner.

Under 2010-2011 har Pia Hedström innehaft Bildkonstnärernas tvååriga arbetsstipendium. Hon har tidigare tilldelats ett flertal ärevördiga stipendier som Bror Marklund, Längmanska, Erik Ericsson och Ester Lindahl.

Två kataloger där konstkritiker som Gunilla Grahn Hinnfors och Stefan Nilsson konstkritiker beskrivit tankegångar kring Hedströms arbete har också publicerats